De Pepingen Pipe Band wordt opgericht in 2011 door enkele enthousiaste muzikanten die de passie voor de Schotse doedelzak of “the Great Highland Bagpipe” delen. Sinds 2012 oefenen de muzikanten wekelijks onder professionele begeleiding om de speeltechniek te verbeteren en het muziekrepertoire verder uit te bouwen.

Intussen sluiten andere gepassioneerde pipers en drummers zich aan en is de band vooral een echte vriendenkring waar (muziek-)plezier en (muziek-)enthousiasme op de eerste plaats komen. De band focust zich niet op het behalen van een bepaalde graad.

De kilt is de eigenheid van een band. Daarom ontwerpt de Pepingen Pipe Band in 2017 zijn eigen “tartan” (stof voor de kilt). De stof voor onze kilt wordt in Schotland geweven en verwerkt tot de kilt van de Pepingen Pipe Band. De “Heavy Sky of Pepingen” is officieel geregistreerd bij  de “Scottish Register of Tartans“.

De band is in volle uitbreiding en heet alle geïnteresseerde pipers, drummers, sympathisanten en sponsors van harte welkom! Onze ambitie is immers om een band uit te bouwen die voor het Pajottenland een echte meerwaarde betekent en waar iedereen terecht trots mag op zijn!